Ontmoet de nieuwe Rock Star CTO van Connecting Software

Anastasia Mazur Bedrijfsnieuws Laat een reactie achter

We zijn verheugd om onze nieuwe Chief Technology Officer Stefano Tempesta voor te stellen.  

Hij komt recht uit Melbourne in Australië en brengt sterke technische expertise en creatieve oplossingen om samen nieuwe producten te ontwerpen op Connecting Software.  

Een van de slechts 160 Microsoft Regional Directors in de wereld; drie keer Microsoft MVP (Azure, AI en Business Applications - de enige in de wereld!); "Gold Disruptor" bekroond door de Australian Computer Society; een trainer, een conferentie organisator en een beroemde spreker; een gepassioneerd reiziger, en 'een slechte muzikant' - in zijn eigen woorden, hij gaat het team van Connecting Software volbrengen als niemand anders. 

Stefano Tempesta komt oorspronkelijk uit Italië en houdt van het leven aan zee. Zijn eerste bestemming is dan ook onze ontwikkelingshub op het eiland Madeira. In het Italiaans betekent 'tempesta' trouwens storm, en zo trekt hij onze aandacht - met een storm.  

Hier is onze vraag- en antwoordsessie met de nieuwe CTO om hem voor te stellen aan onze partners en klanten. 

Waarom heb je besloten om lid te worden van Connecting Software?

Ik ben geïntrigeerd - om twee belangrijke redenen. Ten eerste vind ik de combinatie van de technologie perfect passen bij mijn vaardigheden en ervaring. Ik heb altijd met de Microsoft-stack gewerkt. En ik ben op zoek geweest naar een organisatie die producten bouwt. Ik hou van software bouwen. Na een gesprek met de CEO Thomas Berndorfer, zag ik dat we op dezelfde golflengte zitten. Connecting Software maakt producten die tastbare problemen voor klanten oplossen.

Thomas heeft een ondernemersmentaliteit - maar wel een open. Hij beperkt zich niet tot traditionele toepassingen in de moderne werkomgeving, zoals Office of Dynamics. Ik dacht: geweldig, samen kunnen we ook IoT- en blockchain-apps bouwen, innoveren voor Smart Cities, gebruikmaken van AI-technologie.

Een andere reden is dat ik naar Madeira kom, waar een van de kantoren is gevestigd. Ik ben gefascineerd door eilanden. Ik ben opgegroeid in een Italiaans dorp aan de kust en ik hou van deze levensstijl. Het is als leven in een paradijs.

Wat was uw eerste indruk van Connecting software?

Wow, deze jongens maken een hoop kleine producten die één ding doen, maar het echt goed doen. Het lijkt op een gereedschapskist. Je neemt verschillende onderdelen en kan een huis bouwen.

Dynamiek naar SharePoint Machtigingen Replicator lost het permissies probleem op. Document Extractor helpt om kosten te besparen en documenten effectiever op te slaan. Perfect, probleem opgelost. De blockchain Digitaal zegel - bewijst de authenticiteit van het document, die nu meer dan ooit nodig is. De Connect Bridge integratieplatform - het is breder, kan veel dingen doen.

Als klant heb ik een menu om uit te kiezen. En in plaats van een grote software te kopen die zeer ingewikkeld is om te configureren, en veel geld kost (en misschien zal ik slechts 20% van zijn capaciteit gebruiken), koop ik precies wat ik nodig heb, betaal ik heel weinig, krijg ik het product dat het werk doet en het perfect doet. Dit is waar ik van hield. Modulaire diensten die even goed samenwerken als op zichzelf staan.

Enig specifiek product in gedachten om te bouwen met Connecting Software?

De laatste tijd zijn veel mensen geïsoleerd gaan werken vanuit huis en communiceren via apps. En het zijn er te veel om aan te pakken: Microsoft Teams, Zoom, WhatsApp, sociale media zoals Facebook, LinkedIn, line of business applicaties die met je communiceren. Een doorsnee werknemer heeft dagelijks te maken met 9 tot 15 apps - die allemaal meldingen sturen, taken die gedaan moeten worden. Naast de gewone e-mails.

De uitdaging is hoe je bovenop al deze informatie en taken kunt blijven zitten.

Samen met Connecting Software kunnen we een communicatiehub creëren die informatie uit verschillende apps consolideert, en AI helpt te voorspellen hoe je je taken kunt optimaliseren en een planning kunt maken, zodat je je kunt concentreren en je tijd beter kunt indelen dan alleen op alle gebeurtenissen te reageren. Het is een concept, ik heb een high-level architectuur ontwikkeld, en ik kijk ernaar uit om het te lanceren.

Wat zal er de komende 3-5 jaar met de technologie gebeuren?

Blockchain bestaat al zo'n 10 jaar als cryptocurrency, maar nu begint er meer software met praktische dagelijkse toepassing te verschijnen.

Ook wordt er veel gesproken over quantumcomputing, maar zonder veel praktisch nut.

We zullen meer augmented of virtual reality krijgen.

Maar persoonlijk droom ik van Smart Cities. Verbonden, technologisch geavanceerd maar ook meer inclusief en veiliger. En onze apps kunnen helpen om deze toekomst vorm te geven. Bijvoorbeeld een digitale identiteit op basis van blockchain technologie.

Hoe gaat u openbare evenementen vanuit Madeira voortzetten?

Tijdens de lockdown maanden, heb ik het drukker dan ooit gehad. Normaal neem ik deel aan 10-12 conferenties per jaar. Maar alleen in de laatste 3 maanden heb ik 15 publieke spreeksessies gedaan, online. Ik ben blij met deze kans.

Dergelijke conferenties waren vroeger alleen voor "de elite": zij die het zich konden veroorloven te reizen en de deelnamekosten te betalen. Maar nu is er veel aandacht op de markt voor inclusie.

Onlangs organiseerde ik een virtueel evenement en nodigde via LinkedIn een spreker uit, een 14-jarige ontwikkelaar uit Nigeria. Hij sloot aan om 1 uur zijn tijd om een sessie over AI te presenteren.

Hij zou niet naar Melbourne kunnen komen om zijn sessie voor een groot internationaal publiek te presenteren. Het is een enorme kans voor hem, maar ook voor ons om te zien wat er aan die kant van de wereld gebeurt.

Zal na Corona het online formaat blijven bestaan?

Het zal doorgaan met de normale gebeurtenissen. Persoonlijke ontmoetingen zijn het beste omdat je niet alles online kunt doen - zoals samen dineren of tijd doorbrengen in een informele omgeving. Maar veel evenementen zullen een virtuele ervaring blijven bieden voor degenen die niet kunnen deelnemen.

Welk certificaat of welke onderscheiding is voor u het belangrijkst?

Het is geen certificaat als zodanig, maar ik denk dat het feit dat ik erkend ben als een goede eerlijke professional, fijn om mee te werken. Daar geven ze geen certificaten voor. Die reputatie moet je in elk bedrijf en in elk team elke dag winnen.

Ik ben er ook erg trots op dat ik een regionale directeur van Microsoft ben. Er zijn maar 160 van zulke mensen over de hele wereld en het is een zeer moeilijke selectie omdat je aan specifieke eisen moet voldoen - cross-platform expertise, leiderschap in de gemeenschap, en toewijding aan bedrijfsresultaten.

Ik was er trots op dat ik door de Australian Computer Society werd uitgeroepen tot ICT Professional of the Year. Niet de titel zelf, maar de reden waarom ze mij kozen. Ik werk samen met NGO's om evenementen te organiseren waar we de adoptie van betere technologieën promoten. Mensen die nog nooit met computers hebben gewerkt, beginnen met ons hun eerste apps te bouwen. We werken ook met kinderen en aboriginals, door vrijwillig onze tijd te besteden.

Ze hebben me ook de 'Gold Disruptor' award gegeven. Ik heb er altijd al van gedroomd om ergens een disruptor in te zijn! 🙂 Alle certificaten komen vanzelf. Het is een passie en geen last. Ik doe het omdat ik het leuk vind.

Als iemand die door andere professionals een meester in schone code werd genoemd - schrijft u nog steeds software?

De laatste tijd heb ik niet veel productieklare code gemaakt. Maar ik hou van coderen en doe het al vele jaren. Omdat ik op veel conferenties spreek, bereid ik zelf demo's voor. Bijvoorbeeld een chat bot of enkele cognitieve diensten voor gezichts- en stemherkenning, een app voor huidgezondheidsanalyse en aanbevelingen. Een van mijn favorieten is Mario the Pizzaiolo, een bot voor het bestellen van pizza.

Mijn eerste programmeertaal was Pascal op de universiteit, daarna C++, Java, C#, Python, en meer recent Solidity voor blockchain.

Over talen gesproken - uw LinkedIn zegt het profiel dat je Sindarijns spreekt, de taal van de elfen?

Ik ben gek op de Lord of the Rings. Ik ben naar alle plaatsen in Nieuw-Zeeland geweest waar de film is opgenomen, inclusief Hobbiton. Ik heb zelfs een tatoeage in het Sindarijn laten zetten met de tekst "Mijn ster uit het Oosten", gezien het feit dat mijn vrouw uit Oost-Europa komt.

We reizen meestal veel en genieten van nieuw eten, cultuur en talen.

Ik spreek Italiaans, Engels met een Italiaans accent en Russisch, slecht genoeg om geen al te lange gesprekken met mijn schoonmoeder te voeren.

Het profiel zegt ook dat je een vrijwilliger bent?

Ik ben een scoutsleider. Ik zat bij de scouts als student in Italië, en ging verder als volwassene in Melbourne. Samen met "welpen", kinderen van 6-9 jaar oud, spelen we spelletjes en doen we verschillende activiteiten die hen leren respect te hebben voor de natuur, elkaar, god of het land.

Hoe vind je de tijd voor dit alles?

Het gaat erom dat je voorrang geeft aan wat je leuk vindt en weghaalt wat je geen plezier doet. Ik kijk bijvoorbeeld geen TV. Ik zeg niet dat het slecht is, maar ik geniet gewoon meer van andere dingen. Zoals tijd doorbrengen met mijn vrouw en twee dochters, samen reizen. Er is geen speciaal geheim. Het gaat erom dat je achter de dingen aangaat waar je het meest van houdt. Je zult het zonder moeite doen.

*** 

We verwelkomen Stefano Tempesta in ons team! Samen zullen we nog sneller en beter zijn in het creëren van oplossingen voor uw gemak, productiviteit, compliance en tijd- en geldbesparing. Dus volg ons nieuws!  

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.